Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός στη Μεγάλη Βρετανία

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για τη Μεγάλη Βρετανία και το NHS, καθώς ξεκινά ο εμβολιασμός πολιτών για τον κορονοϊό.

Ο εμβολιασμός της πρώτης γυναίκας στη Βρετανία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση στη χώρα, αλλά και από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία από όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για την κυρία Μάργκαρετ Κίναν, 90 ετών, από τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech. Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται «προνομιούχα».

«Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το νέο έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς», δήλωσε χαρκατηριστικά.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 50.000 άνθρωποι, ενώ εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε περίπου 50 νοσοκομεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία πρώτα θα εμβολιαστούν οι πολίτες που είναι άνω των 80 ετών και στη συνέχεια οι τρόφιμοι στους οίκους ευγηρίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για φως στην άκρη του τούνελ, όμως κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι η συμπαθέστατη ηλικιωμένη δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς η Ρωσία έχει ξεκινήσει από προχθές τον εμβολιασμό των πολιτών της με το Sputnik V.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί